Nytårsbrev 2017

Endnu et år er gået, hvor jeg har været min egen chef, og her er en status.

Danmarks Tekniske Universitet
Det har været et travlt år på trods af at jeg har skåret min ugentlige dag på DTU og koordineringen af kurset i jernbaneprojektering væk. Nu er jeg kun på DTU, når jeg skal undervise i vejgeometri eller vejlede studerende. Det er morsomt at støde ind i flere og flere af mine tidligere studerende, som nu har jobs rundt omkring i landet.

Roskilde Kommune
På Roskilde rådhus har jeg min faste plads, som jeg optager 1-2 dage om ugen. Herfra bliver der skitseprojekteret cykelstier, vejbump, striber og skilte, og tjekket digitalt om køretøjer vil være i stand til at komme omkring.
Og hvis jeg er kommet til at bage for meget kage, er kollegerne søde og meget effektive til at skaffe det af vejen.

CAD
I årets løb har jeg hjulpet flere firmaer med CAD-konfiguration og workshops i brug af software, og har indledt et samarbejde med Geopartner om afholdelse af kurser i PowerCivil.
Afløseren, OpenRoads Designer er snart klar til brug, og i denne tid hjælper jeg Bentley med at få tilpasset den til de danske standarder.

Trafiksikkerhedsrevision
En del trafiksikkerhedsrevisioner er det også blevet til. De spænder vidt fra alle vejene og stierne omkring den ny forbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund til små afmærkningsprojekter for synliggørelse af cyklistkrydsninger.
Ved revisionerne gør jeg bl.a. brug af mit netværk af selvstændige trafiksikkerhedsrevisorer.

Trafiksikkerhedsnetværket
Netværket består af 6-7 selvstændige trafiksikkerhedsrevisorer placeret rundt omkring i Danmark. Vi er samarbejds- og sparringspartnere samtidig med at vi er konkurrenter.
1-2 gange om året mødes vi til et fagligt og socialt arrangement. I år gik turen til Göteborg, hvor vi bl.a. besøgte Göteborg Kommune og hørte om deres trafikvisioner. Vi besøgte også SAFER, som er en organisation tilknyttet Chalmers Universitet, og som forsker i trafiksikkerhed. Jeg fik formidlet kontakt mellem dem og trafiksikkerhedsgruppen på DTU Management Engineering.

Vejforum
De af jer, der var på Vejforum i december, kunne formodentlig ikke undgå at se vores fælles stand, hvor temaet i år var Sikkert Nytår, hvilket gav sig udtryk i gult tøj og balloner i festlige omgivelser, for at understrege, at det er sikrere at være en synlig trafikant.


Trafiksikkerhedsnetværket på Vejforum 2017

Der har også været tid til privatliv
Privat har årets store begivenhed været Sørens og mit sølvbryllup, som vi med hjælp fra vores børn valgte at fejre med et brag. Vi gjorde hvad vi kunne for at give både selve dagen og festen derefter et humoristisk præg. Hvor tit der bliver danset til heavy rock i Guldaldersalen på Prindsen (inspiration til Matadors Postgaarden) ved jeg ikke, men vi gav den gas (iført det samme tøj, som vi blev gift i) efter en god middag og mange gode og sjove taler.

Jeg ser frem til 2018.

Godt nytår!

Marianne RaskOpdateret 2017-12-19

 

">Infoboks 1

VejModel

CAD standard

 • Det Digitale Anlæg
 • MicroStation og InRoads
 • IKT-aftale
 • CAD standarder

 

">Infoboks 2

IMAG2188

Trafiksikkerhed & Tilgængelighed

 • Trafiksikkerhedsrevision
 • Trafiksikkerhedsinspektion
 • Tilgængelighedsrevision

 

">Infoboks 3

Rundkørsel

Projektering

 • Trafiksanering (fartdæmpning)
 • Cyklisme
 • Vejafmærkning
 • Konsulent hos jer
">Infoboks 4

F_V

Vejledning & undervisning

 • Vejgeometri
 • Brug af MicroStation og InRoads/PowerCivil/ORD